Pinterest

3. jan. 2014

Peru er populært!

London følger ofte raskt etter de amerikanske mat-trendene, og ifølge USA Today, kommer Peruviansk til å være en av de kulinariske trendene vi kommer til å se mer til i 2014. I det siste året har flere latinamerikanske restauranter og barer åpnet i London, blant annet Cheviche, Lima og Coya, som alle holder til i Soho-området. Cheviche åpnet nylig en ny restaurant, Andina i Shoreditch, som jeg absolutt kan anbefale - god mat og bra cocktails. 

Peruviansk mat bruker ofte tradisjoner fra inca-tiden, med innflytelse fra Spania - her kan man regne med mye ulike potettyper og cassava, mais, quinoa, marinert biff og fisk og bruk av spennende krydderurter. Ofte er peruviansk servert som tapas, mange småretter som deles.  
Cheviche er ofte omtalt som Perus nasjonalrett og er ganske enkelt tynne skiver av fisk, tilberedt i sitrusjuice (lime eller sitron) - servert som forrett for seg selv, eller med søtpotet, rødløk eller mais. Omtrent alle fisketyper kan brukes, ja man kan gjerne si at cheviche er sashimi for nybegynnere, siden fisken ikke er helt rå på grunn av sitrusjuicen! Skal man ta en tradisjonell drink, er det Pisco Sour som gjelder.
 
(Image credits: Thanks to Lima and Andina)Follow my blog with Bloglovin


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Relaterte artikler

x